tirsdag 4. desember 2018

Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord

Simon Peter svarte ham: Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord,
Johannes 6:68

Våknet med dette ordet i dag, og tenkte på alle de som har forlatt sin menighet på grunn av feil fokus. Ja, et sted underveis, har vi vel en og hver av oss mistet fokus. Det kan være mange ting, personlige ting, ting som har fått oss til å rette blikket vårt på ting som er rundt oss. Så har vi for en periode blitt så opptatt av det, at vi har glemt hva som er det viktige, det evige livets ord.

Har akkurat skrevet om mannen som nettopp stilte dette spørsmålet,  og som bare noen kapitler senere blir en av de som forlater Jesus for en tid.

Kjenner jeg blir glad, og trygg når jeg igjen blir minnet på at Peter, som en av Guds utvalgte, kun forlater Jesus for en tid. Selv om han fornekter Jesus, har Jesus allerede sett det, og han sier til ham; Simon, Simon! Se, Satan krevde å få dere i sin makt for å sikte dere som hvete.  Men jeg ba for deg at din tro ikke måtte svikte. Og når du en gang omvender deg, så styrk dine brødre.
Lukas 22:31‭-‬32

Når du en gang omvender deg!! Jesus sier det samme til deg. Du som på grunn av omstendighetene har kommet på avstand fra Gud. Du som lot deg distrahere, og glemte for et øyeblikk hva som var viktig. Akkurat nå, kan den veien du har valgt være viktig for deg. Men hvorfor er du der, og hvem ledet deg dit?

Har mange ganger hørt vitnesbyrd om lammet som kom bort. Hvordan det kom bort fra de andre, fordi det mistet fokus, og begynte å følge sin lyst i stede for sin hyrde. Den så en gresstust her, og en der, og før den viste ordet av det, var den kommet på avstand.  Det ene førte til det andre. Kanskje ble det litt knuffing, og trangt om plassen. Så trakk det seg bort for å få litt mer plass. Å, det føltes så godt til å begynne med. Men plutselig oppdaget det som den bortkomne sønn, at Maten det nå fikk var bare var grisemat, skolmer som grisene åt.  Det kanfaktisk se ut som den bortkomne sønnen ikkje en gang fikk grisematen, han ønsket bare å få den.

Han ønsket å fylle sin buk med de skolmer som svinene åt. Og ingen ga ham noe.
Lukas 15:16‭-‬17

Innerst inne hadde han nok en lengsel etter noe annet en den maten han fikk servert, men det han søkte, fikk han ikke

Da kom han til seg selv og sa: Hvor mange leiefolk hos min far har overflod av brød, men jeg setter livet til her av sult.
Lukas 15:16‭-‬17

Da var det akkurat som han ble minnet på ordet han en gang hadde fått, og som lammet, ble han av ordet ført tilbake til sin far.

Hvem skal vi gå til? Det er ingen tvil i følge Peter. Det er der hvor han er, det evige livets ord. Det kan være at noen som flokker seg rundt Jesus knuffer og dytter litt. Men som Jesus sa til Peter; "hva angår det deg? Følg du meg!"
Johannes 21:22

Det kan være at det er ting på din vei som opptar deg, og fører deg bort fra Jesus. Men da er det godt å vite, at selv om vi mister fokus i blant, og selv om mennesker rundt oss distraherer oss, så vil Jesus med sitt levende ord bringe oss tilbake til der vi skal være, med fokus på Jesus og hans evangelie. Det er godt å vite at Jesus fant det lammet som kom bort, og førte det tilbake til flokken.

Det er ikke sikkert du ser det akkurat nå. Men før eller senere vil han finne deg og føre deg tilbake til hans hus, og hans foråd!

Se, jeg er med deg og vil bevare deg hvor du går, og jeg vil føre deg tilbake til dette landet. For jeg vil ikke forlate deg før jeg har gjort det jeg har sagt deg.
1 Mosebok 28:15

2 kommentarer:

Malys krok sa...

Så godt du sier det!

hjemveien sa...

Takk!
Fint å lese hos deg igjen, -
Du skriver med varme og omsorg
fra Herren :-)
Herren velsigne Deg, De rundt deg og Det du skriver.