søndag 4. april 2021

ADAM HVOR ER DU?

Da kalte Herren Gud på Adam og sa til ham: Hvor er du?
1 Mosebok 3:9

Adam var der Gud hadde plassert ham, og ingenting var egentlig forandret, men noe hadde endret seg. Adam hadde plutselig endret fokus, og Plutselig var han opptatt av ting som tidligere ikke hadde opptatt ham.

Hva var det som hadde endret Adams måte å tenke på, og hvorfor gjemte han seg for Gud?

Det var noen som hadde begynt å stille spørsmål ved ting. Spørsmål som fikk Adam til å rette fokus mot det forbudte. Plutselig ble han så opptatt av det, at han glemte at Gud hadde plassert ham i en hage full av velsignelser. Nå så han bare det ene forbudte tre, og det var kun det som var viktig!!

Tror det er mange som har kjent det slik. Satan er en mester til å stille spørsmål,  og peke på ting som I utgangspunktet ikke er så viktig i den store sammenheng. Plutselig er små bagateller, i hvertfall i Guds øyne, blitt superviktig, og det eneste du er opptatt av. Det kan være følelsen av å gå glipp av noe.  I stede for å se all velsignelsen Gud har gitt, blir du opptatt av det ene treet Gud har nektet deg å få.

Endret fokus får deg til å stille nye spørsmål, og frukten du spiser får deg til å se både din, og andres nakenhet.

Plutselig blir du opptatt av andres feil og mangler. Det har hvert slik hele tiden, akkurat som Adam og Eva var nakene. Men Plutselig er det bare det du ser. Guds nåde og kjærlighet blir uvesentlig.  Hans tilgivende makt er med ett glemt. Og nakenheten du ser, fyller deg med skam.

Det forbudte treet var jo der, og det så så godt ut. Treet var nok i utgangspunktet godt, men kunnskapen det gav Adam, førte ham på avstand fra Guds tanke.

Utgangspunktet for dine tanker om din neste, kan nok både være rett og riktig.  Adam og Eva var nakene,  og din neste kan nok ha mange feil og mangler,  men det er ikke det Gud vil at vi skal være opptatt av!!

Han vil at vi skal se hverandre slik han ser deg!!

Han reiste oss opp sammen med ham og satte oss med ham i himmelen, i Kristus Jesus, For av nåde er dere frelst, ved tro. Og dette er ikke av dere selv, det er Guds gave.  For vi er hans verk, skapt i Kristus Jesus til gode gjerninger, som Gud forut har lagt ferdige for at vi skulle vandre i dem.
Efeserne 2:6‭, ‬8‭, ‬10

Han som forlater all din misgjerning, som leger alle dine sykdommer. Han som forløser ditt liv fra graven, som kroner deg med miskunnhet og barmhjertighet.
Salmene 103:3‭-‬4


Det var fruktene av slangens spørsmål som fikk Adam og Eva til å rette fokus mot hverandres nakenhet og ufullkommenhet. Og ved å lytte til slangen, kom de også på avstand i fra Guds tanke. Nå var de bare opptatt av hverandre,  og  hagens velsignelser som Gud hadde gitt, var glemt.
Redd og naken gjemte de seg for Gud.

Har du følt det slik, eller har noen påpekt din ufullkommenhet, så du føler deg uverdig? Det er en som ønsker å peke på din nakenhet, dine feil og mangler, så du glemmer hva han har gjort for deg!

Ikke la noen ta fra deg det Gud har velsignet deg med.

For i ham har han utvalgt oss før verdens grunnvoll ble lagt, for at vi skulle være hellige og ulastelige for hans åsyn. I kjærlighet  I ham har vi forløsningen ved hans blod, syndenes forlatelse, etter hans nådes rikdom.
Efeserne 1:4‭, ‬7

som det står skrevet: Det er ikke én rettferdig, ikke en eneste.  alle har syndet og mangler Guds herlighet. 

Men på tross av det,   blir vi rettferdiggjort for intet av hans nåde ved forløsningen i Kristus Jesus.
Romerne 3:10‭, ‬23‭-‬24

Ingen kommentarer: