onsdag 8. november 2023

AT VI MÅ HA DET SAMME SINN!

‭‭‭‭Matteus‬ ‭5:44‬ ‭
[44] Men jeg sier eder: Elsk eders fiender, velsign dem som forbanner eder, gjør vel imot dem som hater eder, og bed for dem som forfølger eder,

Enkelte ganger kan ting som skjer rundt oss engasjerer oss på en helt spesiell måte, og få oss helt til å miste fokus. Har de siste dagene fått servert mye triste nyheter, og sett hva det kan gjøre med den enkelte, hvordan det skaper et engasjement som  gjør at man fulstendig mister hode. Uten at man selv ser det helt, blir man både hatefull, ukjærlig og ubarmhjertig.  Ikke bare det, man kjenner at man blir både skamfuld,  nedtrykt og trist av å lese alt som kommer til uttrykk.
Hva er det som skjer med oss?
Hva var det som skjedde med  menigheten i korint,  når de ble mer opptatt av menneskene de fulgte, enn han som hadde gitt dem selve evangeliet!! Jo, de begynte og skille lag, og det ble splid og uro.

‭‭1 Korinter‬ ‭1:10‭-‬13‬ ‭
[10] Men jeg formaner eder, brødre, ved vår Herre Jesu Kristi navn at I alle må føre den samme tale, og at det ikke må være splid iblandt eder, men at I må være fast forenet i samme sinn og i samme mening.

Hvordan er det mulig? Når vi føler oss urettferdig behandlet og tråkket på. Når vi er uenige, føler oss skuffet og bedratt.
Hvordan kan vi holde fokus, og være fast forenet i samme sinn?
Tror nok menigheteni Korint stilte seg de samme spørsmålene. Spørsmålene de fikk tilbake, fikk dem til å tenke.

13] Er Kristus blitt delt? var det Paulus som blev korsfestet for eder, eller var det til Paulus'navn I blev døpt? 

Hvem og hva var det de egentlig var opptatt av?
Hva og hvem er jeg opptatt av, midt i kaoset. Når jeg engasjerer meg i debatter og uttrykker min meninger, hvem har jeg fokus på? Er det kjærligheten til ordet som driver meg? Kjenner du virkelig en nød for den du skriver til, eller er det hat og sinne som driver deg.
Det kan i utgangspunktet virke på sin plass det du sier, men hva er det egentlig som driver deg?
Noen ganger lurer vi oss selv, ved å sitere skriftsteder som virkelig understreker vår egen mening. Men det er nettopp det det er! Vår, kanskje til og med hatefulle mening, pakket inn i et dekorativt skriftsted.

Peter sitt utbrudd,  når Jesus fortalte om det han hadde i vente, kunne i utgangspunktet virke på sin plass. Det ble i Peters øyne sagt i kjærlighet, men hva sa Jesus? Han irettesatte Peter og sa: Vik bak mig, Satan! for du har ikke sans for det som hører Gud til, men bare for det som hører menneskene til.

Er det kanskje det som skjer med oss også? Har vi mistet Gud av syne, og sansen for det som hører Ham til?

‭‭La oss igjen løfte blikket,  bort fra alt som føles vanskelig og urettferdig, og la han som er styrende for hvordan vi skal tenke, og hva vi skal være opptatt av få regjere. Ved vår Herre Jesus, er det faktisk mulig å holde fokus på ham når det stormer som verst.

Jeg skrev mye om det å ha fokus i forrige bloggpost,  men kjenner at jeg igjen må minne meg selv på disse ordene;

Når dette begynner å skje, da rett eder op og løft eders hoder! for eders forløsning stunder til. 
Lukas‬ ‭21:28‬ ‭

Å når jeg fester blikket på ham, den trofaste, nådig og kjærlige Gud, blir jeg minnet på at han ikke bare så i nåde til meg, men også min neste.


6 kommentarer:

Siw sa...

Så sant så sant :-D

Det kan høres enkelt ut når Jesus sier at hele loven og profetene kan samles til ett bud "Å elske"

Men de fleste har nok erfart at dette ikke er så lett likevel.
Tenk at Jesus sa vi skulle elske våre fiender?! HAN gjorde det! Han som døde til og med for dem...
Jesus sa "Om dere elsker de som elsker dere tilbake, er det noe å rose seg av?"
Nei, det er jo lett.

Det var en som gjorde meg oppmerksom på at Jesus i det dobbelte kjærlighetsbudet startet med "Du skal elske Herren din Gud" Det er en viktig start, for det er i Hans nærvær vi får den kraften vi trenger til å virkelig kunne elske. Som Johannes sier i 1.Joh 4;19 "Vi elsker fordi Han elsket oss først"

Anonym sa...

Amen Amen💛🙏💛🙏

Anonym sa...

Kjærlighetens vei er forunderlig og ikke alltid lett ❤️ takk for det du skriver Anneth. Viktig å stoppe opp å tenke hva som driver oss, hva som e motivet og tanken bak. ❤️

Anonym sa...

Tåkeleggende🤔

anneth sa...

Interessan respons

Jeg vet ikke hvem du er, men siden du tar deg tid til å skrive en kommentar inn i bloggen min, regner jeg med at innlegget mitt har skapt ett lite engasjement i deg🤔.

La meg løfte litt på tåkesløret. Bakgrunnen for mitt lille hjertesukk, er som jeg skriver, engasjementet rundt ulike innlegg og nyheter. Det jeg prøver å belyse, er hvordan ulike debatter, eller komentarer om du vil, kommer til uttrykke under slike innlegg.

Hva er det som driver den enkelte, og hva slags sinnelag har du, når du legger inn en saftig komentar 🤔

Når jeg igjen satte meg ned med mitt innlegg, for å se hva som eventuelt var uklart, ble jeg minnet på historien om kvinnen som ble grepet I hor.

‭‭Johannes‬ ‭8:3‭-‬7‬ ‭
[3] Da kom de skriftlærde og fariseerne med en kvinne som var grepet i hor, og de stilte henne frem for ham [4] og sa til ham: Mester! denne kvinne er grepet på fersk gjerning i hor. [5] I loven har Moses foreskrevet oss at slike kvinner skal stenes; hvad sier nu du? [6] Dette sa de for å friste ham, så de kunde få klagemål imot ham. Men Jesus bukket sig ned og skrev med fingeren på jorden. [7] Og da de blev ved å spørre, rettet han sig op og sa: Den av eder som er uten synd, han kaste den første sten på henne!
[9] Men da de hørte det, gikk de ut, den ene efter den annen, de eldste først; og Jesus blev alene tilbake med kvinnen som stod der.

Jesus gjennomskuet deres gode argumenter for at kvinnen burde stenes. De hadde i følge loven rett til å Stene henne, men motivet var feil.

Det er nettopp det jeg i mitt innlegg forsøker å peke på. Hva er motivet bak alle kommentarer man hagler løs med? Hva er det som driver deg?

Gøran Andreassen sa...

Fint skrevet Anneth. La oss ha Kristi sinnelag.