mandag 5. februar 2024

VET DERE IKKE AT DERE ER GUDS TEMPEL!

‭‭‭‭1 Korinter‬ ‭3:16‭-‬17‬ ‭

[16] Vet dere ikke at dere er Guds tempel, og at Guds Ånd bor i dere?   [17] Dersom noen ødelegger Guds tempel, da skal Gud ødelegge ham. For Guds tempel er hellig, og det er dere.  

Leste I dag, om Jesus, da han drev ut alle dem som solgte og kjøpte der. Da ble jeg minnet på, at vi er jo Guds tempel. Hva er det vi fyller vårt tempel med? Har vi kanskje behov for at Jesus skal komme til, og rense ut det som ikke hører hjemme der?

Matteus‬ ‭21:12‭-‬13‬ ‭

[12] Og Jesus gikk inn i Guds tempel og drev ut alle dem som solgte og kjøpte der, og han veltet pengevekslernes bord og duekremmernes benker,   [13] og han sa til dem: Det står skrevet: Mitt hus skal kalles et bønnens hus. Men dere gjør det til en røverhule!  

Det vi fyller oss med, endrer umerkelig vårt fokus, akkurat som de i tempelet.

Kjøp og salg i tempelet startet Kanskje i det små, og i starten var det kanskje behov hos de som kom for å tilbe som gjorde at noen begynte med det. Men plutselig var de mer opptatt av kjøp og salg, og tempelet ble fylt av salgsboder og selgere som ropte på oppmerksomhet. Det som tempelet egentlig var beregnet for, nemlig tilbedelse, ble overdøvet av alt sammen.

Vi har også praktiske og kjødelige behov som melder seg, spesielt når man skal sette av tid til Herren. Det kan virke så uskyldig, ja til og med nødvendig når man er trøtt og sliten.
Behovet for å slenge seg ned på sofaen og se på en koslig film, eller koble ut med å surfe litt på nettet,  kan virke så uskyldig.


Akkurat som de som kjøpte og solgte i tempelet. De solgte jo ting som var nødvendig for de som skulle ofre, og tilbe I tempelet. Problemet var at det som fylte tempelet, sakte men sikkert endret fokus. Salg og service var det som møtte de som kom for å tilbe, og de som allerede var i tempelet,  var mer opptatt av å tjene penger, enn å tilbe Gud.

Hva er det som møter meg i mitt tempel, når jeg setter meg ned for å tilbe? Hva har jeg fylt hode mitt med de siste dagene?

Kanskje noen av de som kom til tempelet for å tilbe, plutselig kom på at de ikke hadde det som måtte til. Det første de møtte var selgere som ropte ut hva som var nødvendig, for å tilbe.

Hva er det første som møter deg når du setter deg ned for å lese Guds ord og be? Kanskje det du har fylt tempelet med i det siste, får deg til å føle deg utilstrekkelig.
Om jeg ikke føler på utilstrekkelighet,  så kan støyen fra alle salgsbodene, og plassen det tar komme i veien. Alt du har fylt deg med, roper på oppmerksomhet, og forteller deg hvor viktig det er at du tar deg tid til det først.

Tror og vet at Gud unner oss ting, men han vil prioriteres først! Han vet at det du og jeg tenker på, og er opptatt av, bestemmer hvem vi er, at det former vårt indre liv, og gir grunnlag for valgene vi tar.

‭‭Matteus‬ ‭12:34‬ ‭

For det hjertet flyter over av, det taler munnen.  

Derfor sier Jesus

Matteus‬ ‭6:33‬ ‭

[33] Søk da først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt dette i tillegg!  


Salmene‬ ‭139:23‭-‬24‬ ‭

[23] Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte! Prøv meg og kjenn mine mangfoldige tanker, [24] se om jeg er på fortapelsens vei, og led meg på evighetens vei! 

Ingen kommentarer: